TÜRK TELEKOM SABİT TELEFON ARIZA KAYDI NASIL AÇILIR? HANGİ DURUMLARDA ARIZA KAYDI BIRAKILIR? ARIZA KAYDI BIRAKMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Günümüz mobil GSM teknolojisi gelişiminden önce, ev ve işyerlerinde iletişim sabit masa telefonları ile sağlanıyordu. Teknolojisinin gelişmesi ile birlikte sabit masa telefonları yerini sabit hat üzerinden telsiz telefonlara bıraktı. Bu gelişimsel sürecin ardından da sabit hatlar yerini mobil telefonlara bırakmıştır. Eski alışkanlıkların devamı, kesintisiz telefon görüşme hizmeti ve bazı avantajları nedeni ile sabit telefonlar, ev ve iş yerlerinde kullanılmaya devam etmektedir.
Türk Telekom’a aboneliği devam eden yaklaşık 15 milyon sabit telefon abonesi bulunmaktadır. Mobil telefonlarda olduğu gibi sabit telefonlar üzerinde de fiziksel sorunlar ya da tanımsal problemler yaşanabilmektedir. Başlıklar halinde inceleyecek olursak;
*Çevir Sesi yok
*Çevir sesi geç geliyor
*Arayan numara bilgisi görünmüyor
*Dışarı arama yapılıyor ama gelen aramaya cevap verilemiyor
*Dışarıdan gelen arama cevaplanıyor fakat dışarı arama yapılamıyor
*Faks/data arızası
*Görüşme esansında ses gidip geliyor
*Gürültü var
*Şehir içi arama yapılıyor diğer aramalar yapılamıyor
*Şehirler arası veya Milletlerarası arama yapılamıyor
*Telefonda başka hatların sesi var
*Telefonum sürekli meşgul
*Telefonum sürekli kesiliyor
*Toplu SMS sorunları
*PBX sorunları
Gibi çeşitli arıza durumları oluşabilir. Bu tür sorunlarda ilk kontrol kullanıcı tarafından yapılmalıdır. Fiziksel sorunlarda ev içinde kablo bağlantıları ve telefon makinesi kontrolleri yapılmalıdır. Tanımsal sorunlarda kullanıcı tarafından yapılan bir kapama/engelleme durumu var mıdır kontrol edilmelidir.
Kullanıcı tarafından yapılan kontrollere rağmen sonuç alınamadığı durumlarda Türk Telekom çağrı merkezinden destek alınarak arıza kaydı oluşturulmalıdır.
Yukarıdaki haller de sabit telefon arıza durumu yaşandığında kullanıcılar;
*Türk Telekom ofislerinden,
*Türk Telekom 444 1 444 Çağrı Merkezinden,
*Türk Telekom Online İşlem merkezinden (web/uygulama) ,
*Türk Telekom 121 IVR arıza servisi,
Üzerinden arıza kaydı bırakabilirler.
Mükerrer kayıtların önüne geçmek için arıza kaydı bıraktıktan sonraki 48 saat içerisinde yeni bir arıza kaydı alınamamaktadır.48 saatlik süre içerisinde arıza kaydı bırakmanıza rağmen sorununuz devam ediyor ise yeniden kayıt bırakabilirsiniz.
ÇAĞRI MERKEZİ NUMARALARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ