TÜRKSAT ÇANAK ANTEN AYARLARI NASIL YAPILIR,ÇANAK ANTEN MONTAJI NASIL YAPILIR,ÇANAK ANTEN LNB NEDİR

Ülkemizde digital yayın sisteminden önce analog yayın sistemi bulunmaktaydı. Analog yayın sisteminde çanak anten ayarlarında oluşabilecek küçük sapmalar televizyon yayınını almamız için engel teşkil etmiyordu. Yayın karlı olarak ta olsa uydu alıcısı tarafından çevrilerek televizyonumuza aktarılabiliyordu.

TÜRKSAT 4A ÇANAK ANTEN ÇAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Analog yayından digital yayına geçilmesi ile birlikte çanak anten ayarlarının alış antenin sinyal gönderici uyduya tam olarak odaklanması gerekmektedir. Küçük sapmalar sinyal kalitesini olumsuz etkilemekte olup yayın alınmamaktadır. Bu nedenle çanak anten ayarları hassas bir çalışma ile digital frekans bulucular, uydu bulucular, satellite finder lar ile yapılabilmektedir. Sorunsuz bir yayın almanız için teknik servislerden yararlanabilirsiniz.

Teknik servisin bulunmadığı bölgelerde çanak anten, televizyon ve uydu alıcı cihazlarına kolay erişilebilmesi durumunda televizyon ekranına bakarak Çanak Anten Ayarları Nasıl Yapılır birlikte incelemeye çalışalım.

Türksat uydu yayınlarının izlenebilmesi için Çanak Anten, LNB ve Uydu Alıcısı(receiver) gibi ekipmanlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Öncelikle televizyon ve uydu alıcı cihaz bağlantılarınızı hdmı kablo yada scart kablo yardımı ile yapınız. Çanak anteninize LNB cihazınızı bağlayınız. LNB cihazı ile uydu cihazınızı uydu kablosu ile birbirine bağlayınız. Uydu kablonuzun kalitesi sinyal seviyesinde oluşabilecek parazitleri en aza indirecektir. Bu nedenle sinyal kalitesinde düşüş yaşamamak için kısa ve kaliteli kablo kullanmaya özen gösteriniz. Uzun kablo kullanılması gerekiyor ise “line amplifier” kullanarak sinyali güçlendirebilirsiniz. Bağlantılarınızın ardından cihazların elektrik bağlantılarını yaparak çalıştırınız.

Çanak anten ayarı azimuth (sağ-sol) veya elevasyon (yukarı-aşağı) hareket ettirilerek yapılacaktır. Bu nedenle anteniniz rahat hareket ettirebileceğiniz yere geçiniz.

Uydu alıcı kanalları içerisinden zayıf sinyal olarak yayın yapan herhangi bir kanal üzerinde kumandanız üzerinde info tuşuna basınız. Bazı marka uydu cihazlarında 2 kez info tuşuna basmanız ya da farklı bir tuş ile sinyal bölümüne ulaşmanız gerekebilir.

NEXT MİNİX BLACK HD UYDU ALICISI KANAL ARAMA AYARLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Ekranda sinyal seviyelerini gördüğünüzde çanak anteninizi sağa sola, yukarı aşağı şekilde küçük hareketlerle çeviriniz. Ekranda yakaladığınız en yüksek sinyale göre anten bağlantılarında işaretleyerek vidaları sıkınız. Vidaları dört ayarı noktada sırası ile değiştirerek bir yanda da sinyal seviyesini kontrol ederek sıkınız. Sinyalin düşmesi halinde karşı vidayı sıkarak sinyali dengeleyiniz.

Çanak anten ayarlarınızı yapılandırdıktan sonra anten ayarınızı bozmadan LNB ayarlarını yapılandıralım. LNB cihazınızı sinyali kontrol ederek sağa sola ileri geri şeklinde oynatarak en yüksek sinyal seviyesinde vidalarını sıkarak ayarlarınızı tamamlayınız.

NEXT YE-7500 CI-FTA UYDU KURULUMUNA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

LNB  Nedir?  LNB cihazları alış yaptığı uydu sinyallerini güçlendirerek bu sinyaller üzerinde bir frekans çevrimi yapar ve yüksek frekanslardaki uydu sinyallerini düşük frekanslara indirerek uydu alıcısına iletirler. LNB ler kullanılacak yerlere göre Tekli, 2’li, 4’Lü ve 8’Li olarak temin edilebilmektedir.

Uydu sistemleri sabit ve sık sık değiştirilen sistemler olmadığı için seçilen ekipmanların kalitesi kullanım ömrünü uzatarak sizi gereksiz maliyetten kurtaracaktır.

EN İYİ ÇANAK ANTEN SEÇİMİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Tebrikler çanak anten ayarlarını tamamladınız. Sıra geldi uydu cihazımızda frekansları taratarak Türksat uydusu üzerindeki kanalları ayarlamaya. Türksat uydusu üzerinde cihazların otomatik olarak kanalları alabilmesi için otomatik frekanslar bulunmaktadır. Daha önceki yazımızda Türksat Otomatik uydu şebeke arama nasıl yapılır detaylı şekilde incelemiştik.

TÜRKSAT 4A OTOMATİK UYDU ARAMA FREKANSI HAKKINDA DETAYLI BİLGİYE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

1 Yorum


Comments are closed.