NEXT YE-7500 CI-FTA UYDU KURULUMU NASIL YAPILIR? NEXT YE-7500 CI-FTA ÖZELLİKLERİ NELERDİR? NEXT YE-7500 CI-FTA OTOMATİK KANAL ARAMA NASIL YAPILIR? NEXT YE-7500 CI-FTA MANUEL KANAL EKLEME NASIL YAPILIR?

Teknik özellikleri ve fiyat politikası nedeni ile uydu anten kullanıcılarının en çok tercih ettiği markalar arasında hiç kuşkusuz next markası ilk sıralarda yer almaktadır.

Kullanımın çok olması nedeni ile bizde NEXT YE-7500 CI-FTA uydu alıcısında uydu arama nasıl yapılır sizler için hazırlamaya çalıştık. Kuruluma geçmeden önce next uydu alıcısı özellikleri hakkında kısa bir bilgilendirme yapalım.

NEXT YE-7500 CI-FTA Genel Özellikler

  • Kolay kullanımlı Ekran Menüsü
  • RS232C Port ile yazılım güncelleme imkanı.
  • DiSEqC1.0/1.2, 13/18V, 22Khz Ton özellikleri desteklenmektedir
  • 2-SCART Konnektör & 1-RCA Konnektör.
  • Çoklu- Dil desteği (Menü-dili ve Audio-dili )
  • Son kanala dönme fonksiyonu
  • OSD –Ekran Menüsü-: Şeffaflık, Ekran karıştırma Oranı ve 256 Renk seçimi
  • Ön panelden Menüye Giriş & Kullanışlı Uzaktan Kumanda Ünitesi
  • Düzenleme Fonksiyonları(TV veya Radyo Kanalları, Kanal İsmi, Favori İsmi, Uydu İsmi)
  • On-screen kanal bilgisi, EPG-Elektronik Program Rehberi-
  • Hafızada 64-Uydu kapasitesi
  • 3 Çalıştırma modu(Dijital TV, Dijital Radyo, Favori)
  • PLL RF Modülatör UHF21-

Cihaz özelliklerini kısaca tanıdık. Kurulum adımlarına geçebiliriz.

Cihazınızın enerji kablosunu taktıktan sonra bir süre bekleyiniz. Cihazınız açıldığında NEXT YE-7500 CI-FTA KUMANDASI   üzerinde yer alan MENÜ butonuna basınız.

Menü ana-menü ve alt-menülerden oluşmaktadır. Aşağıdaki şekilde görülen ana menü CI modellerde 5 bölümden oluşur her ana bölümün alt –menülerden oluşan parçaları bulunmaktadır.

Açılan ekranda Ayarlar seçeneği üzerinde “OK” butonuna basınız.

Açılan ekranda aşağıdaki şekilde Uydu ve LNB ayarlarını yapabileceğiniz ekran gelecektir. Bu ekranda kanal taraması yapmak istediğiniz uydu ismini listeden seçiniz. Diğer seçeneklerde değişiklik yapmayınız. Eğer evinizde birden fazla çanak anten kullanıyor iseniz DiSEqC konumunu “ON” açık yaparak ayarlamak istediğiniz uydu antenin bağlı olduğu DiSEqC (1-2-3-4) noktasını seçiniz. Seçim işlemleriniz ardından kumanda üzerinde yer alan mavi tuşa basarak kaydet ve çık yapınız.

Anten ayarlarını tamamladığınızda manuel ve otomatik olmak üzere iki şekilde kanal araması yapabilirsiniz.

Otomatik Arama İçin;

Menü üzerinde Otomatik Tarama seçeneğine tıklayınız. Açılan ekranda uydu bölümünden taramak istediğiniz uydu ismini seçiniz. Tarama tipi bölümünde şifreli ve şifresiz kanallar olmak üzere iki ayrı tarama yaparak şifreli kanalların listenin sonunda taranmasını sağlayabilirsiniz. Network arama kısmı açık (On) olarak seçilmelidir. Bu seçenek açık olarak seçildiğinde Türksat üzerinde yer alan yeni Kanal Tp frekansları da taramanız mümkün olacaktır.

Seçim işlemlerinizin ardından Kumanda üzerinde yer alan Kırmızı tuşa basarak seçmiş olduğunuz uyduyu tarayabilirsiniz.

Manuel Arama İçin;

Menü üzerinde manuel Tarama seçeneğine tıklayınız. Açılan ekranda taramak istediğiniz uydu ismini seçiniz. Tp frekansları bölümünde sadece 1 adet frekans taraması yapmak istiyor iseniz o frekansı seçerek tarama yapabilirsiniz. Tarama tipi bölümünde şifreli ve şifresiz kanallar olmak üzere iki ayrı tarama yaparak şifreli kanalların listenin sonunda taranmasını sağlayabilirsiniz. Network arama kısmı açık (On) olarak seçilmelidir. Bu seçenek açık olarak seçildiğinde Türksat üzerinde yer alan yeni Tp frekansları da taramanız mümkün olacaktır.

Bu ekranda Tp ve PID olarak iki ayrı arama yapabilirsiniz. Biz Tp arama üzerinden devam edeceğiz.

Yukarıdaki ayarların ardından kumanda üzerinde yer alan yeşil butona basarak Tp düzenleme ekranını açınız. Bu ekranda isterseniz herhangi bir tp üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. İsterseniz de  Türksat uydusuna eklenen yeni kanalları bulmak için TÜRKSAT OTOMATİK KANAL ARAMA FREKANSI nı girebilirsiniz.

TÜRKSAT OTOMATİK KANAL ARAMA FREKANSI NA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Biz yeni kanalların bulunması için yeşil butona bastıktan sonra ekle seçeneğini seçerek yukarıdaki linkten Türksat Otomatik arama frekansını yazarak arama yapacağız. Tp seçiminin ardından aşağıdaki sinyal ve kalite değerlerinin yeşil renkte olmasına dikkat ediniz. Eğer sinyal kötü ise çanak anten ayalarını kontrol etmeniz gerekmektedir.

Bu seçimin ardından kumanda üzerinde yer alan kırmızı butona basarak taramayı başlatabilirsiniz.

TÜRKSAT ÇANAK ANTEN AYARLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ