İnternet ışığı yanmıyor, ıp alamıyorum, Türk Telekom modem internet ışığı yanmıyor, Vodafone modem internet ışığı yanmıyor, Modemin internet ışığı yanmıyor, Modemde İnternet Işığı Yanmıyor, Modemde internet ışığı yanmıyor sorununun çözümü nedir, Internet ışıgı yanmıyor, internet bağlantısı yok, Bağlantı var internet yok, Modem bağlı ama internet yok, ip alamıyorum, Türk Telekom modem ip almıyor, Zyxel modem ip almıyor, Vodafone modem IP almıyor, İnternette IP sorunu, Modem ip adresi alamıyor, internet ışığı kırmızı yanıyor, İnternet LOS ışığı kırmızı, internet ışığı yanıp sönüyor internet yok, internet ışığı yanmıyor türk telekom, internet ışığı yanıp sönüyor, Modem İnternet Işığı Yanmıyor

Pandemi döneminin uzaması ile birlikte eğitim ve öğretimde uzaktan eğitime, birçok kurum ve kuruluş dada evden çalışma düzenine geçilmiş bulunuyor. Hal böyle olunca internete olan ihtiyacımızda her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. Bu nedenle evlerimizde ofislerimizde kullandığımız internet bağlantısının sorunsuz olması büyük önem arz ediyor. İnternet bağlantımız üzerinde oluşacak anlık kopmalar, ıp alamama sorunları bizi, online derslerden geri kalmaya, uzak masaüstü, vpn bağlantısı gibi bağlantılardan kopmamıza neden olabiliyor.

Bazı durumlarda modemimiz üzerinde bulunan ip ışığı ya da internet ışığı yanmayabiliyor. Bu durumlarda yapılması gereken işlemleri sırası ile inceleyelim.

İnternete bağlantı yapmamıza yarayan modemin, ıp alamamasının birçok nedeni olabilir. Bu adımları öncelikle kendi sistemlerimizi, sonrasında da servis sağlayıcı tarafında oluşabilecek arızaları özelden genele doğru kontrol ederek sorunun kaynağını ve çözüm yöntemini de bulmuş olacağız. Bazı durumlarda modemi kapatıp 20 sn sonra açmanın faydası olabilmektedir. Aşağıdaki adımlara başlamadan önce modemi kapatıp tekrar açarak deneme yapabilirsiniz.

1-Modeme yazdığınız kullanıcı adı ve şifrenizi hatalı giriyor olabilirsiniz; Modem kurulumu sırasında modem ara yüzüne yazmış olduğunuz kullanıcı adı ve şifreniz hatalı olabilir. Hatalı kullanıcı adı ve şifre girdiğinizde modeminiz kullanıcı adı ve şifre hatası alacaktır. İnternet ışığınız bazı modemlerde kırımızı olarak yanacak bazı modemlerde ise hiç yanmayacaktır. Bu durumda servis sağlayıcınızı arayarak kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi teyit etmeniz gerekmektedir.

TÜM SERVİS SAĞLAYICILARA AİT ÇAĞRI MERKEZİ NUMARASINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

2-Kullanıcı adınızın sonunda yer alan @domain adını hatalı yazıyor olabilirsiniz; Yine modem kurulumu sırasında kullanıcı adınızın sonunda servis sağlayıcılara göre değişkenlik gösteren @domain adları yer alır. Her servis sağlayıcıda domain adı farklıdır. Hatalı @vpn girdiğinizde modeminiz kullanıcı adı ve şifre hatası alacaktır. İnternet ışığınız bazı modemlerde kırımızı olarak yanacak bazı modemlerde ise hiç yanmayacaktır. Aşağıdaki linkten tüm domain adlarına ulaşabilirsiniz. Kendi servis sağlayıcınıza ait domain adınızı bularak kullanıcı adınızın sonuna ekleyebilirsiniz.

TÜM SERVİS SAĞLAYICILARA AİT DOMAİN ADINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

3-Alt yapı değerlerini hatalı giriyor olabilirsiniz; Modem kurulumu sırasında ADSL ve VDSL için tüm servis sağlayıcılarda standart olan Türk Telekom İnternet Alt Yapı Değerlerinin doğru girilmesi gerekmektedir. Yine hatalı yazdığınızda internet ışığınız bazı modemlerde kırımızı olarak yanacak bazı modemlerde ise hiç yanmayacaktır.Alt yapı değerleri ADSL için;  Vpı:8 Vcı:35 Portokol/Kapsülleme:PPPOE   Encapsulation:LLC   VDSL için; Vlan ıd: 0,35    bazı modemlerde 802.1p:0  802.1q: 35  olmalıdır.

4-Modem adaptörünüz evinizde bulunan diğer adaptörler ile karışmış olabilir; Evlerimizde ofislerimizde çok sayıda sök/tak elektrikli cihaz bulunmaktadır. Adaptör yapıları, soket uçları birbirine benzese de voltaj değerleri birbirini tutmamaktadır. Hatalı adaptör kullandığınızda modem üzerinde yer alan ışıklar hiç yanmaya bilir ya da ıp alamayabilirsiniz. Bu nedenle modemin altında ya da arkasında yer alan voltaj değerleri ile adaptörün üzerinde yazan voltaj değerlerinin doğru olduğundan emin olunmalıdır.

İNTERNET BAĞLANTI SORUNLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

5-Modeminiz Resetlenmiş olabilir; Modeminizi yanlışlıkla ya da bilerek resetlemiş olabilirsiniz. Bu durumlarda modem ayarlarınız sıfırlanacaktır. Modeminizi yeniden kurarak ıp almasını sağlayabilirsiniz.

MODEM KURULUM ADIMLARINA YOUTUBE KANALIMIZDAN ULAŞABİLİRSİNİZ

6-Modeminiz arızalanmış olabilir; Modemler sürekli açık kaldıkları için aşırı ısınmaya ve voltaj sorunlarına maruz kalabilmektedir. Aşırı ısınma sonucu ya da bölgesel bir voltaj sorununda devre arızaları meydana gelmektedir. Bu tür durumlarda hattınızda mı sorun var yoksa modeminizde mi sorun var anlayabilmek için çalışan başka bir hatta modeminizi deneme yapabilirsiniz. Arıza durumunda Garanti kapsamı ya da dışında modem firması ile görüşebilirsiniz.

Ülkemizde hizmet veren modem firmalarına ait çağrı merkezi numaraları ve adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.

TÜM MODEM FİRMALARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

7-İnternet sinyalinizin geldiği saha dolaplarında yer alan portunuz da arıza olabilir; İnternet bağlantı sinyallerimiz mahallerimizde bulunan santrallerden ya da saha dolaplarından modemimize kadar iletilmektedir. Santral ya da saha dolapları içerisinde bizlerin internete çıkabilmesi için kullanıcıya özel portlar yer almaktadır. Bu portlar kimi zaman voltaj dalgalanması, temassızlık vs gibi nedenlerle arızalanmaktadır. Portumuzun arıza yapması durumunda yukarıdaki modem kurulum adımları doğru olsa da dsl ışığımız yanmasına rağmen internet ışığımız yanmayabilir. Bu durumlarda servis sağlayıcınız ile görüşerek gerekli kontrollerin yapılmasını sağlayabilirsiniz.

TÜM SERVİS SAĞLAYICILARA AİT ÇAĞRI MERKEZİ NUMARASINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

8-Bölgenizde genel bir internet arızası olabilir; Bazı durumlarda Kart arızası, port arızası, fiber kesintisi vs… gibi internet alt yapısında oluşan teknik arızalar nedeni ile bulunduğunuz alanda hizmet verilemiyor olabilir. Bu durumlarda modeminize dsl ışığı hiç ulaşmıyor da olabilir ya da dsl ışığı yanmasına rağmen ıp verilmediği için internet ışığı yanmayabilir. Bu durumlarda servis sağlayıcınızı aradığınızda sesli yanıt sistemleri IVR lar otomatik genel arıza bilgisi paylaşırlar. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hiçbir ayarınızda değişiklik yapmadan genel arızanın bitmesini beklemeniz gerekmektedir.

Tüm bu kontrolleri yapmanıza rağmen modeminiz hala ıp almıyor ise servis sağlayıcınız üzerinden arıza kaydı oluşturarak modemin arıza tespitini isteyebilirsiniz. Evinize ya da iş yerinize gelen teknik ekipler modemin kurulumu ya da arızası hakkında size bilgi veriyor olacaktır.

MODEM KURULUM ADIMLARINA AŞAĞIDAKİ YOUTUBE KANALIMIZDAN ULAŞABİLİRSİNİZ